уторак, 10. март 2015.

"Асука" турнир у Фејсбук Слагалици


Турнир у Фејсбук Слагалици "Асука" почеће у суботу 14. марта и окупиће више од 40 учесника (пријаве су у току), углавном искусних квиз такмичара.



Пропозиције такмичења:

Турнир ће бити одржан у две фазе: такмичење по групама и елиминациона фаза. У првој фази сви такмичари биће подељени у групе, игра се по принципу свако са сваким (по 2 партије). За обе остварене победе у дуелима добијају се 2 бода, уколико је нерешено оба такмичара добијају по бод. На крају се формира табела у којој је рангирање по броју бодова, уколико такмичари имају исти број бодова, гледа се међусобни скор, уколико је он изједначен гледа се број освојених поена. По четири најбоље пласирана такмичара из групе иду у елиминациону фазу, која се игра до 2 победе до полуфинала, а у полуфиналу и финалу игра се на три добијене.




Обавезе такмичара:

Играчи су обавезни да поштују правила турнира. Највећи прекршај представља варање, односно коришћење помоћних сајтова. Против овога нема ефикасног модела одбране, те се апелује на савест играча, напослетку ово је све забава у којој се негује фер-плеј и спортски дух. 

Најстрожије је забрањено вређање противника у chat-у, казна је одузимање 2 бода (доказ - screenshot). Уколико се прекршај понови, казна је елиминација са турнира.

Такмичари су у обавези да након партије доставе резултат организатору и то тако што ће послати screenshot партије (табела по играма). То је неопходно због вођења статистике.

Обавеза такмичара је и да у року од 2 дана одиграју свој меч (прецизније двомеч) са противником у датом колу. Пробаћемо да будемо флексибилни, али вас молим да се рокови максимално поштују.



Прекид игре:

На ово се такође не може утицати, сем апела за фер-плеј. Уколико се партија прекине због конекције у прве три игре оставља се такмичарима да се договоре о креирању нове партије. Уколико не могу да се договоре, случај се прослеђује организатору, који доноси одлуку на основу личне процене и screenshot-а (апелујем на све да се ово не дешава!!!). Уколико се игра прекине такмичару који губи након игре "Ко зна зна" узима се дати резултат као меродован, сем ако такмичар који води не жели да свом противнику пружи шансу и да се поново одигра партија. 



Награде:

Биће и наградног фонда, који ће чинити књиге, о томе ћу додати инфо, чим будем знао прецизно.



* Овај текст ће бити допуњаван новим информацијама

2 коментара:

  1. Da se podsetimo: Na gornjoj slici je Slađan Đorđević iz Leskovca, tragočno i prerano preminuli talentovani enigmata i kvizaš! Sugestija organizatoru: predlažem poludirigovani žreb u formiranju grupa, da se ne desi da u jednoj bude 20 najjačih a u drugoj 20 najslabijih takmičara. Procena snage takmičara je na organizatoru, ima dovoljno iskustva sa kvizovima i poznaje mnoge kvizadžije i lično. Srećno!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na predlogu, ali u suštini izbegavam to da uradim, jer nemam dovoljno informacija o svim takmičarima i njihovom kvalitetu, a opet, verovatno bih bio nepravedan prema nekom i smestio ga u slabiju grupu, a nekog bi neopravdano stavio u povlašćeni položaj.

    ОдговориИзбриши

Шта мислите о овом теми?