петак, 13. март 2015.

Асука почиње! Најава првог кола!


      После две године од последњег у суботу креће нови велики турнир у Фејсбук Слагалици, који ће окупити чак 56 такмичара. Играчи ће током викенда одиграти укупно 48 партија (24 дуела по 2 партије), а издвајају се и први дербији. Подсетник за такмичаре да друго коло стартује већ у понедељак и да одиграју њихове партије током викенда!


Турнир је назван Асука, по граду/комплексу палата у Јапану, једној од царских престоница током 6. и 7. века н.е. По граду цео тај период јапанске историје носи име Асука, а у то време је између осталог стигао и будизам и још много битних ствари у историји острва. Асука период сматра се новим почетком и препородом Јапана, а надамо се да и овај турнир значи леп почетак једне занимљиве приче...



Први дерби чека нас у групи А која нам доноси дуел победника у 39. циклусу ТВ Слагалице Драгана Исаиловића и другопласираног у 57. циклусу, Зорана Радисављевића. Ништа мање неће бити узбудљиво ни у популарној "групи смрти" где ће се састати победника 83. циклуса Марија Гвозденовић и вицешампион наредног, 84. циклуса, Новица Аћимовић!

Најзанимљивије ће бити у групи Г, где ћемо видети два сукоба младости и искуства. Један од најмлађих учесника турнира Милош Карна, има велике амбиције, а да ли су реалне доказаће дуел са Срђаном Лончаревићем, победником 81. циклуса ТВ слагалице и можемо слободно рећи легендом фејсбук слагалице. Хиљаде и хиљаде партија слагалица су иза ова два такмичара, а ко ће добити наредне две сазнаћемо за викенд. Други дуел је између још једне младе наде, Петра Станисављевића и још увек младог, али већ искусног, Николе Павловића. 

Комплетан распоред првог кола можете видети овде.




Пуно среће свим такмичарима и позивам их да коментаришу дуеле и турнир у коментарима на блогу! Турнир је званично отворен! :)

2 коментара:

  1. Ako do 12h umesto "можемо слободно рећи легендом фејсбук слагалице" ne napises "odgovorno tvrdimo najvecom legendom fejsbuk slagalice", napusticu turnir...

    ОдговориИзбриши
  2. To cemo da napisemo na kraju turnira, ako legenda opravda taj status :)

    ОдговориИзбриши

Шта мислите о овом теми?