четвртак, 9. април 2015.

Асука турнир: Дарко Крчмар победник!


Током 25 дана на Асука турниру фејсбук слагалице вођене су велике борбе. Чак 56 такмичара учествовало је на турниру, 32 у елиминацијама, а на крају може бити само један победник и то је Дарко Крчмар, који је у финалу са максималних 3:0 у партијама савладао великог ривала Срђана Лончаревића. Треће место заузео је Давид Галиот, који је такође максималним резултатом савладао Зорана Радисављевића.



Срђан Лончаревић након финала изјавио је следеће: "Одличан и забаван турнир, увек је занимљивије играти са познатим фацама... Нисам ни очекивао да добијем Дарка Крчмара у финалу, увек играм против њега са превише (заслуженог) респекта. Иако сам имао шансе у све 3 партије у асоцијацијама да добијем, ипак је бољи победио." Срђан је такође навео да га је најпозитивније својим играма изненадио Жарко Стевановић, а много је више очекивао од Бате Бабовића.

Победник Дарко Крчмар анализирао је Асука турнир: "Одличан турнир, пре свега честитке организатору, требало је скупити 56 људи, одличних такмичара на једном месту и израдити цео систем такмичења на који сам сигуран, мало ко има било какву замерку. Највећи квалитет такмичења, макар за мене, је велики број одличних млађих играча који су својим добрим играма изненадили старије и искусније квизомане. Сваком противнику на кога сам наишао честитке на фер плеју и квалитету игре."



За крај, Крчмар је попут кнеза Лазара на кнежевој вечери одржао "здравицу": "По тежини партије поздравићу свакако Галиота, по изненађењу и знању Младена Т. Милановића, по првом ударцу на его Марка Костића и ако ћу кога навести као мог личног фаворита који ме је изневерио у финалу, наздравићу Срђану Лончаревићу, који ме је и пријавио на такмичење. - "Здрав, Лончаревићу, вјеро и невјеро ! Прва вјеро и потоња невјеро !" На крају још једном све честитке и велико хвала на овом вишенедељном такмичењу у коме сам одиста уживао."

Овом приликом ја се још једном захваљујем свим учесницима на учешћу и фер борби и надам се да ће бити још сличних турнира у будућности.

За крај коначна ранг листа учесника турнира. Кључ за рангирање је пласман у елиминацијама, затим пласман у првој фази, затим број победа.

1. Дарко Крчмар
2. Срђан Лончаревић
3. Давид Галиот
4. Зоран Радисављевић
5. Младен Т. Милановић
6. Филип Тот
7. Владимир Младенов
8. Петар Станисављевић
9. Марија Гвозденовић
10. Марко Костић
11. Александар Савић
12. Владимир Стефановић
13. Жарко Стевановић
14. Новица Аћимовић
15. Дарко Дабић
16. Стефан Петровић
17. Ненад Ристановић
18. Наташа Петровић
19. Бранислав Коњевић
20. Миодраг Бата Бабовић
21. Душан Ерцег
22. Миодраг Михајловић
23. Предраг Тасић
24. Дејан Ковачевић
25. Марко Ћитић
26. Милорад Недељковић
27. Миодраг Петровић (Јагодински Брка)
28. Јелена Лике
29. Никола Стјепанић
30. Милош Карна
31. Владимир Стевовић
32. Срба Туре
33. Бранимир Арсић 
34. Душан Богдановић
35. Марина Младенов
36. Зоран Дувњак
37. Драган Исаиловић
38. Игор Миљановић
39. Драган Глушица
40. Никола Павловић
41. Угљеша Радовић
42. Стојан Секулин
43. Никола Милутиновић
44. Дејан Вејиновић
45. Бранислав Николић
46. Жељка Станић
47. Кристина Димић
48. Горан Вранић
49. Борман Младенов
50. Урош Андрејић
51. Синиша Обренић
52. Зоран Лазић
53. Владан Ристовић
54. Ивана Станојевић
55. Тони Стојчев
56. Видосав Ранковић



Нема коментара:

Постави коментар

Шта мислите о овом теми?