петак, 20. март 2015.

Асука турнир - коло препуно изненађења, борбе се захуктавају!


    Треће кола Асука турнира фејсбук слагалице донело је много изненађујућих резултата и оставио многа питања отвореним. Детаљније о томе, као и анализу по групама, прочитајте у тексту испод, а распоред четвртог кола, Резултате и табеле погледајте овде.

У дербију групе А Зоран Радисаваљевић и Никола Стејепанић поделили су бодове и остали на челу табеле. Дарко Дабић вреба прилику да се после два стартна ремија првом победом приближи борби за врх табеле. Дерби групе смрти између Милорада Недељковића и Новице Аћимовића у потпуности је оправдао очекивања. Милорад је славио две тесне победе и тако избио на прво место. Помало изненађујући је пласман Наташе Петровић на друго место, а жестока борба водиће се пласман у елиминације.



Група Ц је до овог кола била најизједначенија, али се сада ствари кристалишу. Вредне победе остварили су Александар Савић и Дејан Ковачевић, који у стопу прате за сада максималног Филипа Тота. У дуелу непоражених у групи Д Младен Милановић и Владимир Младенов су поделили бодове, али Младен може бити задовољнији тим расплетом, јер је остварио предност у броју поена, која ће тешко бити достижна у случају да такмичари остваре исти број победа на крају. У овој групи четири играча су се већ издвојила, али свакако ништа још није готово.

Ненад Ристановић изненадио је Бату Бабовића у двомечу групе Е и тако прекројио табелу. Победа је Ненада избацила на друго место, а Бату тренутно гурнула на четврто. Помало изненађујуће прво место држи Видосав Ранковић. За сада најубедљивији такмичар, Давид Галиот, држи прво место групе Ф, а свакако ће жестоке ривале до краја имати у Жарку Стевановићу и Владимиру Стефановићу.

Убедљив је и Срђан Лончаревић у групи Г, а млади и прескромни Милош Карна се опоравио од класичног нокаута у првој рунди и са две вредне победе избио на друго место. У незавидној ситуацији је Никола Павловић који ће морати да наниже победе уколико жели у плеј-оф. Група Х донела је највећи подвиг трећег кола, који је остварио Марко Костић. Марко је у једној партији савладао до тада доминантног Дарка Крчмара, а у другој био веома близу победе. Свакако да ће Марку овај бод донети много самопоуздања пред одлучујуће борбе.

Дербије четвртог кола играју Милорад Недељковић и Наташа Петровић у групи Б, Александар Савић и Филип Тот у групи Ц,  као и Предраг Тасић и Милош Карна у групи Г.


1 коментар:

Шта мислите о овом теми?