уторак, 31. март 2015.

Асука турнир - 16 најбољих!


     Прва рунда елиминација Асука турнира фејсбук слагалице донела је неизвесне дуеле и тек најавила колико нас узбуђења очекује у завршници. Оно што прво боде очи је велика уједначеност група, јер је скоро свака од група дала по 2 учесника осмине финала. Изузетак је група Ф из које су сва четири представника прошла даље, док је подбацила група Е, која неће имати представника у наставку такмичења.



За можда и највеће изненађење у првој рунди елиминација побринуо се Дарко Дабић, који је у Босанско-херцеговачком дербију био бољи од Наташе Петровић. Занимљиво је да смо у овој рунди имали и дуел двојице финалиста из претпрошлог циклуса ТВ Слагалице, у којем се Александар Савић реванширао Душану Ерцегу за пораз у финалу ТВ емисије. 

Мечеви су на програму у уторак и среду, а комплетан распоред можете видети овде. За наредне рунде, почев од осмине финале, читаћете и анализу парова:

Зоран Радисављевић - Александар Савић

Занимљивост је да су учесници овог дуела освојили друго место у својим циклусима ТВ Слагалице. Зоран је знатно искуснији квиз такмичар и имао је доста успеха у разним квизовима, али не треба отписати ни Александра који се на ТВ Слагалици, али и на турниру показао као незгодан ривал. Зоран је прилично сигурно освојио прво место у групи А, док је Александар био другопласирани у групи Ц, без пораза, са по 3 победе и 3 ремија.

Стефан Петровић - Петар Станисављевић

Дуел две младе квиз наде. Оба такмичара немају неко велико искуство у квизовима, али очигледно имају велики потенцијал да направе успехе у будућности. Стефан је једини који се пласирао у осмину финала, а да је био четвртопласирани у групи, што свакако говори да може сваког да победи.



Новица Аћимовић - Филип Тот

Новица је један од два представника Републике Српске у завршници. Поред тога што је освоји друго место у свом циклусу ТВ Слагалице, Новица је познат и као сјајан играч фејсбук слагалице, што је показао и на турниру. Филип је, иако још доста млад, већ имао много успеха у ТВ квизовима. Поред искуства, ту је и брзина и сјајно знање. Тешко је издвојити фаворита у овом дуелу.

Жарко Стевановић - Срђан Лончаревић

Срђан је био заиста доминантан у досадашњем току турнира, све саме победе и то врло убедљиво. Тиме је оправдао епитет "легенда фејсбук слагалица" који сам му дао још на почетку турнира. Међутим, ако би неко могао да помрси рачуне Срђану у овој фази то је свакако Жарко Стевановић, првак Србије у квизингу. Жарко је изузетно знање и брзину пре свега у игри "Ко зна зна" демонстрирао против Миодрага Бате Бабовића. Биће јако занимљиво.

Дарко Дабић - Младен Милановић

Други представник Републике Српске у овој фази, Дарко Дабић, направио је можда и највеће изненађење и искорак у прошлом колу. Играо је променљиво током турнира, међутим има доста искуства и знања, те се стабилизовао пред најбитније окршаје. Младену је свакако најјача игра "Ко зна зна" у којој је заиста сјајан, а у ову рунду пласирао се победом над искусним квизаџијом Миодрагом Петровићем.

Владимир Стефановић - Дарко Крчмар

Дарко Крчмар је још један из најужег круга фаворита за освајање турнира, био је доста убедљив до сада, а следећи тест биће му против Владимира Стефановића, који је играо сјајно у заиста тешкој групи и представља једно од пријатнијих изненађења Асука турнира.



Марија Гвозденовић - Владимир Младенов

Марија и Владимир се јако добро познају из "живих" квизова, где су били и противници, али и саиграчи у екипи. Марија иза себе има победу на ТВ слагалици, али и прво место у "групи смрти" на овом турниру, што је свакако издваја као фаворита. Занимљивост је да ће Марија једина бранити част девојака у завршници, осталих 15 учесника осмине финала су мушкарци.

Давид Галиот - Марко Костић

Давид је по свему приказаном до сада свакако фаворит. Прво месту у тешкој групи Ф и убедљива победа у елиминацијама говоре томе у прилог. Међутим, имаће изузетно тежак посао против Марко Костића, који је био изненађујуће добар у групној фази, па може да се похвали да је нанео једини до сада пораз (у укупном ремију) Дарку Крчмару.

Нема коментара:

Постави коментар

Шта мислите о овом теми?