субота, 29. новембар 2014.

Наставља се акција помоћи обреновачкој библиотеци!


      Као појединци не можемо да урадимо много, али ако свако од нас уради нешто мало, као група урадићемо велике ствари! У августу смо покренули акцију са жељом да на промоцијама у Сремској Митровици и Београду сакупимо што више средстава и књига за помоћ библиотеци у Обреновцу, страдалој у мајским поплавама. До сада смо скупили преко 500 књига и 6300 динара. Остала је још промоција у Београду...

Нећу вам причати како су времена тешка, то сви знамо, нити колико је штета у Обреновцу била велика. Међутим, исто тако сви знамо колико је култура битна, колико је битно да једна градска библиотека са великом традицијом настави да несметано ради.



Драги пријатељи, молим вас за помоћ. Свако од нас има макар неколико књига које може да одвоји за обреновачку децу и одрасле који посећују библиотеку, а има их пуно, чак и у ова тешка времена. Циљ је само један – прикупити што више више новца и књига за библиотеку „Владан Аксентијевић“.

У разговору са директорком обреновачке библиотеке Иваном Јаношевић речено ми је да би било пожељно да се донесу књиге за децу, јер је дечје одељење посебно страдало. Наравно, добродошли су сви жанрови, белетристика, научне књиге, енциклопедије, школска лектира... Оно што не треба доносити су школски уџбеници и оштећене књиге. Пре свега битно је да књиге буду у добром стању



Промоција романа Деспот уз музички програм заказана je за уторак, 9. децембар у 19 часова у Дому културе Студентски град, Булевар Зорана Ђинђића 179. Књига ће се продавати по симболичној цени од 200 динара, а сав приход од продаје ићи ће као помоћ библиотеци. Ко није у могућности да дође, а жели да помогне, може ме слободно контактирати.

Вратићу се на почетак текста – хајде да урадимо једну малу-велику ствар и несебично помогнемо неком.


Видимо се!

Нема коментара:

Постави коментар

Шта мислите о овом теми?