понедељак, 10. новембар 2014.

Најбољи светски анаграми за Обреновац!


       Током месеца новембра наставља се акција прикупљања књига и средстава за помоћ библиотеци у Обреновцу, која је у мајским поплавама изгубила око 25 хиљада књига из свог фонда. Роман "Деспот" ће се продавати по симболичној цени од 200 динара, а средства од продаје биће усмерена на куповину књига за библиотеку. Такође, сакупљају се и књиге које ћемо однети у Обреновац и на тај начин барем колико је у нашој моћи попунити изгубљени фонд квалитетним штивом.

Велико ми је задовољство и част што се у акцију укључио и Зоран Радисављевић, водећи српски енигмата. Он је за Библиотеку у Обреновцу донирао три своје ауторске књиге, од којих се посебно истиче дело "World of anagrams", енциклопедија анаграма која садржи преко 2.700 радова на енглеском, италијанском, француском, шпанском, немачком, српском, хрватском, холандском, норвешком, латинском и грчком језику.



"World of anagrams" је по по мишљењу многих водећих светских анаграмиста, најбоље дело у тој области енигматске литературе и лепо је што ће грађани Обреновца на овај начин моћи да се упознају са овом изузетно занимљивом и захтевном вештином, која се развила још у Античкој Грчкој. Посебно хвала Зорану и што је куповином романа "Деспот" и на други начин подржао акцију.


Нема коментара:

Постави коментар

Шта мислите о овом теми?