среда, 23. јул 2014.

Помоћ за библиотеку у Обреновцу!


     Мајске поплаве су донеле велико страдање Обреновцу, са којим је саосећала цела Србија. Најгоре је прошло, међутим нова искушења долазе. Међу осталим објектима, страдала је и Обреновачка библиотека "Влада Аксентијевић". Зграда је оштећена и огроман број књига је уништен, библиотека је оспособљена за основни рад, али потребно је много рада и нових књига да се све врати у претходно стање.

     Није било на месту размишљати о књигама током потопа, ваљало је спашавати животе, али сада треба и о томе размишљати - обновиће се домови, обновиће се школе и остале установе, али морамо да стремимо ка томе да обновимо и нашу културу и духовност, која је и без поплава прилично уништена. Неки нови клинци који буду одрастали у Обреновцу требаће књиге како би израсли у праве људе способне да се носе са животним недаћама.



   Ја као појединац не могу учинити много, али могу нешто да урадим. Одлучио сам да покренем акцију помоћи библиотеци у Обреновцу, чији је књижни фонд добрим делом настрадао у мајским поплавама. Правићу промоције другог издања романа "Деспот" на којима ће се књига продавати по симболичној цени, а сав приход од продаје ићи ће као помоћ библиотеци. Сви посетиоци ових догађаја моћи ће да понесу своје књиге, које ћемо скупљати и током септембра однети у Обреновац, јер до тада библиотека "Влада Аксентијевић" неће моћи да ради у нормалном режиму.

  Промоција са додатним музичким програмом ће сигурно бити одржана у Сремској Митровици, надам се и у Београду, а ако буде интересовања и у другим градовима. Циљ је само један - прикупити што више новца и књига за библиотеку. Хвала унапред свима и надам се да ћемо успети да помогнемо онима којима је помоћ заиста потребна. О свим даљим активностима бићете обавештавани, хвала унапред свима на помоћи!

Владимир Младенов, 23.07.2014.

Нема коментара:

Постави коментар

Шта мислите о овом теми?