четвртак, 3. јул 2014.

5 разлога зашто не пропустити финале плеј-офа српске лиге америчког фудбала


Више волите Београд или Крагујевац, Вукове или Вепрове, срце Шумадије или ушће Саве у Данав, бордо-златну или црну? Какав год био одговор, дођите на Аду у суботу од 15 часова и покажите то, јер ће на терен истрчати силни оклопници без мане и страха да испишу нову славну страницу америчког фудбала... Овако би можда утакмицу најавио наш познати спортски коментатор Аца Стојановић, ја ћу је ипак најавити нешто другачије...



Све је почело првим Serbian Bowl-ом, 7. новембра 2004., када су исти ривали одлучивали о првом шампиону Србије. Скоро 10 година касније - иста мета, исто одстојање, Вукови Београд против Дивљих Вепрова из Крагујевца. Зашто доћи на утакмицу?


1. Видећете најбоље што амерички фудбал у Србији има – част свим играчима из осталих клубова, али највише репрезентативаца Србије игра управо у ова два клуба. Иако се међусобно свакако добро познају, на терену се неће штедети.



2. За трофеј више – Вукови за сада у витринама имају 6 трофеја намењених шампиону Србије, Вепрови 5 (две сезоне су се тимови такмичили у одвојеним савезима) – да ли ће се Београђани одлепити или Крагујевчани изједначити, видећемо у суботу.


3. Неизвесност – ове године игране су две утакмице, у Београду је било 17:16 за Вукове, у Крагујевцу 30:24 за Вепрове, оба меча су била неизвесна, посебно онај на Ади, који је одлучила буквално последња акција на мечу. Не постоји ни један разлог да у суботу буде другачије, свака ситница ће одлучивати победника.



4. Леп дан на Ади – има ли лепшег места за одигравање утакмице? Према свим најавама дан ће бити сунчан, провозајте се или прошетајте до најпопуларнијег београдског купалишта, одгледајте занимљив меч, после се окупајте у Савском језеру или уживајте у неком од кафића на обали. Carpe diem.

5. Научите шта значи амерички фудбал – адреналин, брзина, снага, техника, надмудривање, навијање, фер-плеј и дружење – све на једном месту.



Немојте да вас мрзи, дођите на терен на Ади, по неписаном правилу ближа трибина је резервисана за навијаче Вукова, даља за навијаче Вепрова, сместите се вођени оним што је написано у првом пасусу овог текста или вођени сопственим нахођењем и уживајте у спектаклу, нећете зажалити.

Нема коментара:

Постави коментар

Шта мислите о овом теми?