четвртак, 12. јун 2014.

(Не)озбиљна анализа - Шта ако победника СП не би одређивао фудбалски терен?


     Ових дана су сви медији препуни разних прогноза за Светско првенство, мишљења експерата, кладионичара, познатих личности, као и сваког ко се помало разуме у фудбал. Наравно све нас дрма Мундијалска грозница, али овај текст није озбиљна анализа репрезентација, већ је шаљивог типа – шта би се десило да се не игра фудбал, већ да се победник СП одређује на основу разних критеријума. 

Шта ако би се победник Светског првенства одређивао по...

... површини: финале Русија – САД, какво би то само финале било, епско! Руси ипак добијају без проблема, 3:0. Треће место за домаћина.

                                                дали смо вам Аљаску форе и опет не можете да нас добијете

... броју становника: САД и Бразил у финалу. Домаћин пружа јак отпор, али ипак, бројност је бројност – 2:1 за Амере. Треће место помало неочекивано за Нигерију, коначно се рад на наталитету исплатио. J

... снази војске: Сила Бога не моли – Амери тотална доминација, у финалу Русија пружила недовољан отпор, 3:1! Јужна Кореја сигурно осваја бронзу.

                         класни центарфор Обама демонстрира технику у полуфиналу са Јужном Корејом

... економској снази: Још једном доминација Американаца, прегазили су у финалу Јапан са 5:1! Дерби за треће место између Немачке и Француске припада Швабама, на упорност!

... богатству становника: Мора ли та Америка? Нажалост, мора! Швајцарци пружају јак отпор, међутим губе резултатом 2:3, пехар иде у САД. Белгијанци узимају бронзу.

... сиромаштву: Тотална доминација црног континента! Нигерија побеђује Обалу Слоноваче у дуелу за злато – 0:0, 3:2 после пенала (сиромашно финале!), а треће место припада Камеруну.


                                                  you shall not pass - Нигеријска одбрана

... победама у избору за Мис света: Ово је јако интересантно, пре свега јер је Венецуела пропустила да се пласира. Потпуно изненађујуће Енглеска у финалу побеђује САД резултатом 3:2, док Русија за треће место бије Немачку. Знам, и ја сам у шоку...

... броју добитника Нобелове награде: Тим Американаца, који је препун натурализованих играча родом из других земаља, је више него убедљив. 5:0 у финалу против Енглеза, без да су се ознојили. Немци у мечу за бронзу туку вечитог ривала, Француску.

... броју добитника Нобелове награде по глави становника: Е овде већ сви тимови имају исте шансе за успех! Швајцарска добија финале против Енглеске резултатом 2:0, преискусно. У борби за треће место још један велики дерби – Немачка добија Холандију на пенале. Тотална доминација Европе!


... мени: Аргентина, Јапан, Русија (тим редом) J  

Срећом по све нас победника ће ипак одлучити фудбалски терен...

Нема коментара:

Постави коментар

Шта мислите о овом теми?